• gratis inmeten
  • gratis montage
  • persoonlijke service
  • landelijk netwerk

Tips voor een gezonde thuiswerkplek4-10-2022

gezonde thuiswerkplek

De tips op een rijtje:

  1. Neem op tijd pauze
  2. Drink voldoende
  3. Beweeg genoeg
  4. Richt je thuiswerkplek goed in

1. Neem op tijd pauze

Begin je werkdag thuis op tijd en stop ook op tijd. Het is belangrijk om regelmatig een pauze in te lassen. 8 uur lang naar je computerscherm staren in dezelfde houding verhoogt het risico op lichaamsklachten zoals nek-, rug- en schouderpijn.

2. Drink voldoende

Haal regelmatig in de keuken een kopje koffie/thee of liever nog een glas water. Zo blijf je gehydrateerd en voorkom je dat je lang in dezelfde houding zit.

3. Beweeg genoeg

Tussen het werk door is het handig om even een klein huishoudelijk klusje te doen zoals de afwasmachine uitruimen of stofzuigen. Als je de mogelijkheid hebt om naar buiten te gaan is dat nog beter. Lopend of op de fiets een boodschap doen is een mooie afwisseling waarmee je de bloedcirculatie en stofwisseling verbetert.

Het Arboportaal van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geeft tips voor thuiswerkers. Voor een mentale gezondheid is het belangrijk om regelmaat en structuur aan te houden en activiteiten af te wisselen. Zo blijf je vitaal!

Thuiswerken is natuurlijk een geweldige manier om veel vrijheid te ervaren. Je bepaalt zelf wanneer je wilt werken, hoeveel pauzes je neemt en wanneer je wilt stoppen. Om het makkelijker te maken thuis te werken is het handig om altijd voor één vaste werkplek te kiezen waar je niet afgeleid wordt. Daar heb je alles binnen handbereik wat je nodig hebt. Lees hier over hoe een gezonde thuiswerkplek eruit ziet.

4. Richt je thuiswerkplek goed in

Het inrichten van je thuiswerkplek is belangrijk om goed te kunnen werken thuis. Er komen meerdere dingen bij kijken, zoals welke materialen en spullen heb ik nodig? Of waar moet ik op letten? In het blogartikel "Tips voor goede verlichting op uw thuiswerkplek" leggen we uit wat het belang is van goede zonwering op uw thuiswerkplek. Bekijk de thuiswerkplekzonwering of lees het blog voor meer informatie!

Ander nieuws:

Zonwering bij jou thuis 22-02-2023

Mooi appartement 08-02-2023

Goede voornemens 29-12-2022

werkplek in woonkamer

Woonkamer omtoveren tot goede werkplek 19-01-2023