• gratis inmeten
  • gratis montage
  • persoonlijke service
  • landelijk netwerk

Thuiswerken10-02-2022

thuiswerken

Goede werkplek

Maak onderscheid tussen de plek waar je werkt en de plek waar je ontspant binnen het huis. Een aparte ruimte is hier het allerbeste voor, maar niet iedereen heeft die mogelijkheid natuurlijk. Belangrijk in elk geval is om deze plek goed in te richten. Zorg sowieso voor een goede stoel en een (in hoogte verstelbaar) bureau  Een goede werkhouding is belangrijk om klachten in de toekomst te voorkomen. Daarnaast helpt de juiste zonwering voor een prettige sfeer, omdat deze zorgt voor de juiste lichtinval zonder dat je last hebt van beeldschermreflectie.

Veel plezier met thuiswerken!

Thuiswerken tips

Tips nodig voor thuiswerken? Wij zetten hier een aantal thuiswerk tips voor je op een rijtje!

  1. Houd je aan een gebruikelijke routine
  2. Creëer een vaste werkplek en "ga aan het werk"
  3. Effectief thuiswerken met to-do lijstjes
  4. Plan vooruit
  5. Houd contact met je collega's
  6. Richt je thuiswerkplek goed in!

Tip 1. houd je aan een gebruikelijke routine

Regelmaat en structuur helpen om mentaal stabiel te blijven. Onze eerste tip is om bij het thuiswerken vast te houden aan je dagelijkse routine: doe je gebruikelijke ochtendrituelen, kleed je aan en sla het ontbijt niet over. Werk ook op vaste tijden vanuit huis, bijvoorbeeld van 9.00 tot 17.00 uur.

Tip 2. creëer een vaste werkplek en "ga aan het werk"

Uit onderzoek blijkt dat thuiswerkers vaak een breuk ervaren in de balans tussen 'werktijd' en 'privétijd'. Zorg er daarom voor dat je voor jezelf een thuiswerkplek inricht. Markeer deze plek, hoe klein ook. Maak er je eigen plek van! Houd het netjes en probeer je werkplek comfortabel te maken.

Tip 3. Effectief thuiswerken met to-do lijstjes

Takenlijsten helpen je het einde van je dagelijkse werkdag te bepalen. Schrijf 's ochtends alle taken van de dag op en probeer je eraan te houden. Is het niet fijn om aan het eind van de dag de mijlpaal al gepasseerd te zijn? Zo begin je voldaan aan je avond!

Kon je die dag niet alles afmaken? Neem dan aan het eind van je dag 5 minuten de tijd om je dingen voor morgen op te schrijven. Zo sluit je je concentratie af met roest.

Tip 4. plan vooruit

Vuile was, een volle vaatwasser of een vuile prullenbak? Thuis zijn er veel prikkels die de aandacht van het werk kunnen afleiden. Inkomende apps, e-mails, chatberichten zorgen er ook voor dat je niet echt aan de slag gaat. Hoe blijf je geconcentreerd?

Onze tip is om momenten in te plannen waarop je ongestoord naar je werk gaat en momenten waarop je pauze neemt. Zorg er ook voor dat je pauzes neemt. Niemand kan non-stop werken.

Tip 5. houd contact met je collega's

Je werk is veel leuker als je plezier hebt met collega's. Persoonlijk contact helpt om je gezond te voelen. Houd daarom contact met je collega's als je thuis werkt. Ga bij videocalls bijvoorbeeld niet direct aan de slag, voer eerst een persoonlijk gesprek of organiseer online een koffiemoment! Zo heb je niet alleen plezier, maar houd je ook je collega's betrokken.

Tip 6. Richt je thuiswerkplek goed in!

Een goede werkplek om in te werken in essentieel, helemaal als je thuis werkt. Het begint natuurlijk bij een goed bureau en apparatuur dat je werkzaamheden goed ondersteunt. Het aanschaffen van goede zonwering is echter een belangrijke factor voor het inrichten van je thuiswerkplek. Neem eens een kijkje naar de thuiswerkplekzonwering, deze biedt goede zonwering en helpt je met het optimaal inrichten van je thuiswerkplek.

Ander nieuws:

Zonwering bij jou thuis 22-02-2023

Mooi appartement 08-02-2023

Goede voornemens 29-12-2022

werkplek in woonkamer

Woonkamer omtoveren tot goede werkplek 19-01-2023