• gratis inmeten
 • gratis montage
 • persoonlijke service
 • landelijk netwerk

Thuiskantoor inrichten: Dit heb je nodig!

thuiskantoor inrichten

Het maakt niet uit of u fulltime of slechts een paar dagen per week thuis werkt, het is belangrijk om een ruimte te creëren die uw werk en privéleven scheidt. Het is net zo belangrijk dat uw thuiskantoor volledig is uitgerust met de juiste uitrusting en accessoires om de dag draaglijker en comfortabeler te maken.

Thuiskantoor inrichten: Dit heb je nodig!

 1. Een laptop of pc
 2. Bureau
 3. Stoel
 4. Zonnewering
 5. Computerschermen
 6. Toetsenborden
 7. Muis en muismat
 8. Overige accessoires

1. Een laptop of pc

We vermoeden dat je een laptop of desktop-pc hebt, of het nu uw persoonlijke apparaat is of dat van uw bedrijf. Als u op zoek bent naar een desktop-pc, raden we aan dat u goed onderzoek doet naar wat u wilt. Reist u bijvoorbeeld veel? Dan is een laptop wellicht handiger. Werkt u veel thuis en heeft u meer power nodig? Dan is een pc handiger. Hoe dan ook, een laptop of pc is noodzakelijk.

2. Bureau

Een werkplek begint met een goed bureau, en soms betekent dat een bureau dat kan worden omgevormd tot een sta-bureau, zodat u niet de hele dag zit. Het uitkiezen van een goed bureau is dan ook geen overbodige luxe.

3. Stoel

Bij een bureau hoort natuurlijk een bureaustoel. Geen werkplek is compleet zonder een comfortabele stoel om lekker in weg te kruipen. U kunt er uiteraard voor kiezen om een normale stoel neer te zetten, toch merken veel mensen op dat een beweegbare stoel fijn werkt.

4. Zonnewering

Bij een thuiskantoor hoort goede zonwering. Dit kan zowel binnen zonwering als buiten zonwering zijn. Thuiswerkplekzonwering is handig omdat u hierdoor geen last meer heb van beeldschermreflectie. Ook kunt u veel makkelijker de tempratuur en lichtinval controleren door goede zonwering te installeren. Het hebben van goede zonwering levert je veel op:

 • Geen beeldschermreflectie, geen verblinding door zonlicht
 • Vrij zicht naar buiten
 • Goed voor het beheersen van de temperatuur
 • Per raam handmatig te bedienen, kan ook elektrisch

5. Computerschermen

Een monitor is een van die dingen die uw thuiswerkervaring drastisch zullen verbeteren. Een tweede scherm met uw laptop of pc is handig omdat u nu meer ruimte heb om mee te werken. Bedenk ook hoeveel monitoren u wil hebben en hoe u deze op uw bureau moet plaatsen.

6. Toetsenborden

U typt de hele dag, dus u heeft een goed toetsenbord nodig. De voorkeuren van iedereen zijn anders, en hoewel wij gek zijn op mechanische toetsenborden, zijn er ook subtielere opties.

7. Muis en muismat

Werken op een laptop kan krap aanvoelen. Een muis is nu eenmaal ergonomischer in gebruik dan een trackpad. Hierdoor werkt u efficiënter en voelt u zich minder benauwd op een kleine laptop.

8. Overige accessoires

Heeft u thuis al wifi? Of is deze erg traag? Dan is het misschien tijd voor nieuwe. Als u vaak belt met uw collega’s is bijvoorbeeld een microfoon of webcam ook handig. Of werkt u vaak ’s avonds? Dan is een bureaulamp geen overbodige luxe. Tot slot heeft u wellicht software als Excel of Word nodig, indien u dit niet krijgt van uw werkgever, is dit handig zelf aan te schaffen.

Ander nieuws:

Zonwering bij jou thuis 22-02-2023

Mooi appartement 08-02-2023

Goede voornemens 29-12-2022

werkplek in woonkamer

Woonkamer omtoveren tot goede werkplek 19-01-2023