• gratis inmeten
 • gratis montage
 • persoonlijke service
 • landelijk netwerk

Onderzoek naar verwachtingen over thuiswerken na corona30-5-2022

thuiswerken na corona

Door het coronavirus heeft de wereld kennis gemaakt met thuiswerken. We hebben de voor- en nadelen ervan ervaren en gaan langzaam over op een combinatie van thuis en op kantoor werken: hybride werken. Werknemers vinden autonomie alsmaar belangrijker en willen zelf de regie houden over hun werktijden en standplaats. Het is als werkgever dan ook niet handig om daarin te veel te willen sturen. In deze krappe arbeidsmarkt, stappen mensen eerder over naar een andere werkgever die wel vrijheid biedt.

Ester Koot, onderzoeker bij Motivaction, wijst op onderzoek waaruit blijkt dat ‘geen reistijd’ met stip op één staat als reden om thuis te werken. Het is ook nog eens beter voor het milieu als je de weg niet op hoeft  De Nationale Databank Wegverkeersgegevens signaleert steeds meer drukte op te wegen. Recent was alweer de drukste avondspits van het jaar tot nu toe. Andere voordelen van thuiswerken zijn: de mogelijkheid om eigen tijd in te delen  – dus ook de kinderen zelf van school te halen- en betere concentratie.

 1. Kantoor wordt ontmoetingsplek
 2. Voordelen thuiswerken
 3. Thuiskantoor voor concentratie
 4. Effectief thuiswerken, hoe dan?

1. Kantoor wordt ontmoetingsplek

Het KPMG kantoor in Zwolle is de eerste vestiging die het accountants- en advieskantoor volledig onder handen heeft genomen en als gezellige huiskamer heeft ingericht. Geen rijen bureaus en stoelen meer, net alsof je vanuit thuis werkt. KPMG wil bereiken dat mensen zich weer thuis voelen, zoals in hun eigen huiskamer, maar wel afgestemd op het type werkzaamheden. De reden voor deze verandering is dat uit onderzoek naar voren is gekomen dat bij KPMG maar 13% van de werktijd wordt gebruikt voor individueel werken. De rest van de tijd gaat het om andere zaken zoals het ontmoeten van collega’s, brainstormen, overleggen en het sociale aspect is belangrijk, zoals samen lunchen.

2. Voordelen thuiswerken

 • Geen reistijd
 • Beter voor het milieu
 • Eigen tijd indelen
 • Goede privé – werkbalans
 • Rust om geconcentreerd te werken

3. Thuiskantoor voor concentratie

Geconcentreerd werken doe je in je thuiskantoor. Het is daarbij natuurlijk belangrijk dat je thuiswerkplek goed is ingericht, zodat je daar ook graag en goed kunt werken. Een sta/zitbureau, een goede stoel, snel internet en goede zonwering zijn onmisbaar. De productiviteit van thuiswerken gaat met sprongen omhoog als deze zaken op orde zijn. Onderschat daarbij niet het effect van goede zonwering. Onze thuiswerkplekzonwering zorgt ervoor dat op een zomerse dag de binnentemperatuur minder stijgt; dit scheelt soms wel 8 graden. Je hebt geen last meer van beeldschermreflectie. En het fijne is dat je geen opgesloten gevoel hebt, want je kunt gewoon van binnen naar buiten kijken met thuiswerkplekzonwering voor je raam.

4. Effectief thuiswerken, hoe dan?

Het is belangrijk om een aparte ruimte in te richten als thuiskantoor, om werk en privé goed gescheiden te kunnen houden. Het werkt niet als je aan de keukentafel serieus probeert te werken terwijl er ook andere huisgenoten thuis zijn. Bij een ergonomisch ingerichte thuiswerkplek wil je natuurlijk geen last hebben van verblindend zonlicht. Kent jij dat ook? Dat je thuis zit te werken en ineens verblind wordt door de zon die doorbreekt? Erg irritant, want je moet verkassen met je laptop en andere spullen. De oplossing voor thuiswerkers? Goede zonwering!

Het is de kunst om het goede van het thuiswerken en het fijne van het werken op kantoor samen te brengen. Bij ons ben je aan het juiste adres voor het verder optimaliseren van jouw thuiswerkplek. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Ander nieuws:

Zonwering bij jou thuis 22-02-2023

Mooi appartement 08-02-2023

Goede voornemens 29-12-2022

werkplek in woonkamer

Woonkamer omtoveren tot goede werkplek 19-01-2023