• gratis inmeten
  • gratis montage
  • persoonlijke service
  • landelijk netwerk

Lichtinval belangrijk tijdens het thuiswerken

Lichtinval tijdens thuiswerken

Wat vooral belangrijk bij je thuiswerkplek is, is dat je er comfortabel kan zitten, er rustig kunt werken en dat er voldoende daglicht is. Naast ergonomische producten zoals een goede stoel en toetsenbord, is het zeker belangrijk om stil te staan bij de lichtinval tijdens het thuiswerken.

Lichtinval tijdens het thuiswerken, wat wilt u weten?

1. Arbo over goede lichtinval
2. Warmte en thuiswerken
3. Thuiswerkplekzonwering

 

1. Arbo over goede lichtinval

De arbo stelt dat goede lichtinval noodzakelijk is om thuiswerken goed te kunnen doen. Licht is een stimulans voor belangrijke lichamelijke processen en zorgt ervoor dat je productiever bent. Kunstlicht heeft een veel minder positieve invloed op ons lichaam dan daglicht. Daglicht is goedkoper, effectiever en beter voor het milieu. Rechtstreekse lichtinval is natuurlijk storend doordat deze het zicht op je beeldscherm belemmeren. Gelukkig biedt thuiswerkplekzonwering daarvoor een uitkomst. Je houdt voldoende daglicht en hebt geen enkele last meer van beeldschermreflectie.

2. Warmte en thuiswerken

Je wilt niet in een te warm huis werken; een probleem dat bij recent gebouwde huizen aan de orde is. Deze zijn vaak zo goed geïsoleerd dat de warmte lang blijft hangen. Sommige ruimtes in huis wil je echter zo koel mogelijk houden. Geconcentreerd thuiswerken lukt niet als je thuiswerkplek te warm is. Frisse en schone lucht, het is niet zichtbaar, maar een goed binnenklimaat is essentieel voor een gezonde en plezierige omgeving. Je kunt daarom het beste zorgen dat er een juiste hoeveelheid zon naar binnen komt. Dat bereik je door op tijd je thuiswerkplekzonwering te laten zakken.

3. Thuiswerkplekzonwering

De thuiswerkplekzonwering bestaat uit een warmtewerende folie waarbij je wel van binnen naar buiten kunt kijken, maar niet andersom. De folie zit op een rol en kun je handmatig omhoog of omlaag laten rollen. Door de zilveren coating aan de raamzijde, wordt de warmte weerkaatst naar buiten. Het mooie van thuiswerkplekzonwering is dat het aan de binnenkant van je raam hangt, dus niet gevoelig is voor weersinvloeden van buitenaf. Lumadesq meet de systemen in, laat deze exact op de juiste maat voor jou maken en monteert deze. Zorgelozer kan niet!

Klik hier voor meer tips over het inrichten van een gezonde thuiswerkplek.